Παξιμάδια του Χωριού

Συστατικά

250g αλατισμένο βούτυρο
3 ολόκληρα αυγά
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
Σφηνάκι ούζο 1
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψήσιμο
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισο
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 κιλό αλεύρι αυτοεξυπηρέτησης ή περίπου
σουσάμι
σπόροι παπαρούνας
Για να τα τυλίξετε σε μαύρο σπόρο και σουσάμι

Πώς να ψήσετε τα παξιμαδια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Προσθέστε τα πάντα εκτός από το αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε αργά το αλεύρι στο μείγμα έως ότου η ζύμη να έχει μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδη, συνοχή. Μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε όλο το αλεύρι ή να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο
Φτιάξτε μακρά στρογγυλά ρολά ζύμης και πιέστε τα σε ένα ταψί για να ισιώσετε από πάνω και τις πλευρές.
Χαράξτε τον ρολό ζύμης ανάλογα με το πόσο μεγάλο θέλετε να βγουν τα παξιμάδια
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και χαμηλώστε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Αφαιρέστε τους ρολούς παξιμαδιού από το ταψί και κόψτε όπου χαράξατε. Τοποθετήστε τα μπισκότα πίσω στο ταψί στα πλάγια (έτσι ώστε όλες οι πλευρές των παξιμαδιών να μπορούν να ψηθούν σωστά)

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Παγωτό OREO
Επόμενο άρθροΨωμί εφτάζυμο… συνταγή από την Κάλυμνο