Παραδοσιακοί κουραμπιέδες (Νέας Καρβάλης) 

Η Συνταγή είναι του Chef

Υλικά

2 Συσκευασίες των 225gr Βούτυρο Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας
800-850 gr αλεύρι Αφοι Κεραμάρη “ΜΑΝΝΑ” Κίτρινη συσκευασία.
200 gr Αμύγδαλο ανάλατο
220 gr Άχνη ζάχαρη
2 δόσεις βανίλια
1 κ/γ κονιάκ = 5gr
1 κ/γ Ανθόνερο = 5gr
1κ/γ αλάτι 5gr

Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό υλικό)
Άχνη ζάχαρη Για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Από πολύ νωρίς βγάζουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο στον φούρνο σε ένα ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά και αφού γίνει το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν το αμύγδαλο κρυώσει καλά το σπάμε με έναν πλάστη η το χονδρό κόβουμε σε ένα μουλτι μίξερ.

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα κτυπάμε καλά να αφρατεψει το βούτυρο κτυπάμε καλά για 5 λεπτά μόνο του το βούτυρο και αμέσως μετά για άλλα 10 λεπτά μαζί με την άχνη ζάχαρη χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τις βανίλιες το κονιάκ το ανθόνερο και ξαναχτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για την πλήρη ομογενοποιήση τους.
Σταδιακά προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι με την βοήθεια μας (μαριζ) σπάτουλας κάνουμε κάθε φορά ομογενοποίηση των υλικών.
Αν θέλουμε μπορούμε να ξαναχτυπήσουμε λίγο τα υλικά με το εξάρτημα του μίξερ το φτερό.

Στο τέλος ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια για να μην μεταφέρετε η θερμότητα των χεριών στο βούτυρο.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκούραστη για15 λεπτά και πλάθουμε κουραμπιέδες 30 – 40 γραμμάριων.
Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για ακριβώς για 15-20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν οι κουραμπιέδες ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε όμως να βάλουμε σε ένα μικρό ταψί αρκετή άχνη ζάχαρη να ρίξουμε μέσα δυο δόσεις βανίλια και εκεί μέσα να βυθίσουμε και να πασπαλίσουμε καλά τους κουραμπιέδες.
Οι κουραμπιέδες χρειάζονται καλό βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό ή ακόμη και μια μίξη των δύο και χτύπημα πολύ καλό στο μίξερ.
Το πρόβειο βούτυρο δίνει μια τραγανή υφή και αφράτη ενώ το αγελαδινό τύπου Κερκύρας πιο «μαλακή» σαν μπισκότο.
Χρειάζονται ένα σωστά καβουρντισμένο αμύγδαλο, το καλύτερο είναι να μπει ολόκληρο αλλιώς πολύ χοντροκομμένο και όχι ψιλοκομμένο.
Το μπράντυ ή το Μεταξά, βασικό συστατικό μαζί με το μοσχοκάρυδο και το μαλακό αλεύρι.
Οι κουραμπιέδες ψήνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ, ώστε να μην αποκτήσουν τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνουν λευκοί.

Καλή Απόλαυση

Περισσότερες Φωτογταφίες εδώ

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΈνα κλασικό κέικ μπισκότων