Παστίτσιο

Υλικά

1/2 κιλό ανάμεικτος κιμάς χοιρινού και μοσχαριού,
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους,
3 σκελίδες σκόρδο,
1 κουταλιά ντοματοπελτέ,
1 κονσέρβα ντομάτες ολόκληρες,
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης,
4 κόκκους μπαχάρι,
5 σκελίδες,
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
1/2 κγ κανέλα,
1/2 κγ ρίγανη,
1/2 κγ θρούμπι (καλοκαιρινό αλμυρό)
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Μπεσαμέλ

2 κ.σ κορν φλαουερ/αλεύρι,
1 κ.σ. αλεύρι,
3 κ.σ. βούτυρο,
1 λτ γάλακτος,
100 γρ φρέσκια μαλακή μυζήθρα,
4 κ.σ. κοπανιστή,
5 κ.σ. τριμμένο κασέρι

Εκτέλεση

Ροδίζουμε το κρεμμύδι σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το κιμά και όταν ροδίσει προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.. μαγειρεύουμε σε χαμηλά επίπεδα για 1 1/2 ώρα…

Μπεσαμέλ

Ανακατεύουμε για ένα λεπτό να ψηθεί λίγο το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας πάντα..
Όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φρέσκια απαλή μυζήθρα, την κοπανιστή και το κασέρι,, ανακατεύουμε να ενωθούν και μετά προσθέτουμε το ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ανακατευουμε γρήγορα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά την ώρα που λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό…Χρησιμοποίησα αυτό το ζυμαρικό αντί για το παραδοσιακό..

Στο ταψί έριξα στον πάτο ψίχουλα από καλυμνιακό παξιμάδι κουλούρα, μετά στρώνω τα ζυμαρικά που ανακάτεψα σε λίγη ξερή μυζήθρα και κεφαλοτύρι, από πάνω τη σάλτσα κρέατος, λίγη ξερή μυζήθρα και κεφαλοτύρι, μετά τη μπεσαμέλ και από πάνω. λίγο κεφαλοτύρι και κουλούρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά…

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Manolis Pastrikos

Προηγούμενο άρθροXταπόδι με πατάτες…είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες με ολικής αλέσεως αλεύρι και μαστίχα Χίου..