Παστουρμαδόπιτες ατομικές

Υλικά

2 φύλλα ζύμης κουρού
15 φέτες παστουρµά (αφαιρείτε το τσιµένι) σε μικρά κομμάτια
400γρ. φέτα τριμμένη
2 ντοµάτες ώριµες µέτριες, σε λεπτές φέτες
1 κρόκο αβγού ανακατεµένο µε 1 κουτ. σούπας νερό
άσπρο ή ακόμη καλύτερα µαύρο σουσάµι για πασπάλισµα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα κουρου στα δύο
Απλώνετε το πρώτο μισό φύλλο ζύμης κουρού σε βουτυρωµένο ταψί. Στρώνετε πρώτα το 1/4 φέτες από το τυρί και κατόπιν
τα κομματάκια του παστουρµά, τις ντοµάτες και στο τέλος το υπόλοιπο κασέρι.
Σκεπάζετε την πίτα με το άλλο μισο φύλλο ζύμης κουρού και κλείνετε τριγύρω την πίτα διπλώνοντας τις άκρες προς τα πάνω.

Με τον ιδιο τρόπο φτιαχνετε και τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση μέχρι να εξαντληθούν
Αλείφετε την επιφάνεια µε το μείγμα από το αβγό, πασπαλίζετε την επιφάνεια µε άσπρο ή µαύρο σουσάµι(εγω δεν ειχα) και ψήνετε την πίτα σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε τις πίτες μετά από λίγα λεπτά, κόβοντας σε κομμάτια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μπορείτε αν το θέλετε να προσθέσετε και μερικές λωρίδες από πράσινη καυτερή ή γλυκιά πιπεριά κέρατο πάνω από τις ντοµάτες.

Προηγούμενο άρθρο🥖🥖Ψητό μπαγιατικο ψωμί με τυρί και σκόρδο
Επόμενο άρθροΝόστιμο Κέικ Κολοκυθιού…είναι τέλειο για το καλοκαίρι