….Συνέχεια

Πάμε να φτιάξουμε τα υλικά για τη γέμιση όπως σε ένα μπολ ρίχνουμε τις συνδυασμένες και πολτοποιημένες σταφίδες το καβουρδισμένο σουσάμι και τα τριμμένα καρύδια και φουντούκια Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα της επιλογής μας για να ομογενοποιηθούν εγώ επέλεξα μαρμελάδα φράουλα.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας και αφού έχουν περάσει τα 15 λεπτά είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τα λαζαράκια μας
Παιρνουμε από τη ζύμη μας σε μία ποσότητα περίπου 100 γραμμαρίων και τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας όπου Την ανοίγουμε με το χέρι ή τον πλάστη σε ένα Πλατύ οβαλ σχήμα

Τοποθετούμε περίπου μιάμιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση επάνω στην και την κλείνουμε με τον τρόπο ακριβώς όπως δείχνω στο βίντεο
Σφραγίζουμε τη γέμιση μέσα στη ζύμη πολύ καλά ώστε να μην φύγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αναποδογυρίζουμε το Λαζαράκη μας με την
ένωση προς τα κάτω το πιέζουμε ελαφρώς ώστε να σφραγιστεί η γέμιση και το διαμορφώνουμε με τα χέρια μας περιφερειακά
Στη συνέχεια παίρνουμε μικρές λωρίδες και τις τοποθετούμε στο Λαζαράκη φτιάχνοντας ένα Χ
Τέλος προσθέτουμε 2 καρφάκια γαρύφαλλο για να φτιάξουμε τα μάτια και με ένα μαχαιράκι κόβουμε την κάτω πλευρά για να σχηματιστουν τα πόδια

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση φυσικα ο καθένας Μπορεί να διαμορφώσει σε ότι σχήμα και μέγεθος
επιθυμε,ί εμένα μου βγήκανε περίπου 14 μεγάλα ζαράκια Όσο για τη γέμιση τις σταφίδες Τις είχα μουλιάσει για περίπου μία ώρα σε νερό ή σε κονιάκ
ότι επιθυμεί ο καθένας Τις στραγγιξα πολύ καλά και τις πολτοποιησα το σουσάμι το καβούρδισα σε σένα τηγάνι για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά
Τοποθετούμε τα λαζαράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για Περίπου μισή ώρα

Ετοιμα ψημένα λαζαράκια μας έχουν μοσχοβολήσει όλο το σπίτι είναι υπέροχα και όπως βλέπετε δεν έχουν χάσει καθόλου το σχήμα τους

1
2
Προηγούμενο άρθροΛαχανικά με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι