Πασχαλινά Λαζαράκια

για το έθιμο του Σαββάτου του Λαζάρου Τα γνωστά σε όλους μας λαζαράκια

Υλικά

300 γρ Ταχίνι
100 γρ Χλιαρό νερό
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο
2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
2 βανίλιες
1 κουτ γλυκού Σόδα μαγειρικής διαλυμένο σε λίγο νερό
180 γρ χυμό Πορτοκάλι
1 κιλό Φαριναπ
Λίγο αλάτι

Για την Γέμιση
160 γρ Σταφίδες μουλιασμενες και Πολτοποιημένες
250 γρ Σουσάμι Καβουρδισμένο
125 γρ Καρύδια τριμμένα
125 γρ Φουντούκια Τριμμένα
100 γρ Μαρμελάδα επιλογής

Καρφάκια Γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά τη συνταγή φτιαχνοντας ζύμη όπως ένα μπολ ρίχνουμε το νερό με το ταχίνι και το ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο ότι επιλέξετε καθώς και τα γαρύφαλλα την κανέλα και τις βανίλιες
Σε ένα ποτηράκι με ελάχιστο νερό προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικη σοδα το ανακατεύουμε να διαλυθεί το ρίχνουμε
στο ποτήρι με το χυμό πορτοκάλι περιμένουμε να αφρίσει και το ρίχνουμε στο μείγμα τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να ενωθούν τα
υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι φαρίνα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη αρκετά συμπαγής που δεν κολλάει στα χέρια
Οταν είναι έτοιμη η ζύμη μας τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να ξεκουραστεί

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΛαχανικά με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι