Πατάτες και λουκάνικα

…με φρέσκο ​​δεντρολίβανο σκόρδο και λευκό κρασί μαγειρεμένα σε αντικολλητικό τηγάνι 😋
Η οικογένειά μου λατρεύει αυτό το πιάτο 😍
Πραγματικά νόστιμο και σε 30-35 λεπτά και έτοιμο.

Υλικά

800 γρ πατάτες
400 γρ Χωριάτικα λουκάνικα με σκόρδο
2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση
Πιπέρι όσο χρειάζεται
2 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
100ml λευκό κρασί, αν δεν σας αρέσει ζωμός λαχανικών είναι μια χαρά.

Εκτέλεση

Πρώτα έπλυνα και έκοψα τις πατάτες κυδωνάτες
Έβαλα το λάδι μαζί με το σκόρδο στο τηγάνι, το ρόδισα για ένα λεπτό μετά πρόσθεσα τις πατάτες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το ρόδισα για 5 λεπτά να έχουν καλή γεύση,
ανακάτεψα με το κρασί, έβαλα το καπάκι και μαγείρεψα άλλα 5 λεπτά
Πρόσθεσα το λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια, πρόσθεσα πιπερι και το ξανασκέπασα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 20 λεπτά, εξαρτάται από το πάχος των πατατών αν είναι λεπτές παίρνουν λιγότερο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝτόνατ πορτοκάλι και κακάο, με μέλι και ψιλοκομμένα φουντούκια
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς “Fantasy” 🧡