Πατάτες σε γάστρα ή σε ταψί

Συστατικά:

– 1 κιλό μέτριου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες
– 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
– 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
– 4 κ.σ. χυμός λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)
– 2-3 κλωναράκια μαιντανό
– 1 κγ θυμάρι ξερό
– 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
– 125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω σχάρα).
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και κάνουμε το ίδιο στα 2 κομμάτια που θα προκύψουν.
Στη συνέχεια της κόβουμε οριζόντια, ώστε να βγουν κυδωνάτες.
Βάζουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα άλλα υλικά σε μια μέτριο σε μέγεθος γάστρα ή πυρέξ (κατά προτίμηση).

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα (ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες προτιμάμε τις πατάτες μας).

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ μπανάνα σοκολάτα🍌
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στριφτή σε σπιτικό φύλλο