Πατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και ρίγανη

Συστατικά:

– 1 κιλό μέτριου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες
– 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
– 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
– 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
– 4 κ.σ. χυμός λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)
– 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
– 125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω σχάρα).
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος (εικ.1), και κάνουμε το ίδιο στα 2
κομμάτια που θα προκύψουν. Στη συνέχεια της κόβουμε οριζόντια, ώστε να βγουν
κυδωνάτες .
Βάζουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα άλλα υλικά σε ένα μέτριο σε μέγεθος κεραμικό ταψί ή πυρέξ (κατά προτίμηση) .
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα (ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες προτιμάμε τις πατάτες μας).

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤο πιο νόστιμο κέικ πορτοκαλί που θα δοκιμάσετε!
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με σάλτσα ντομάτας