Υλικά

Ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κσ γιαουρτι
1/2 αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 κουταλιά της σούπας ζύμη
1 φλιτζάνι νερό
Γέμιση
4 φλιτζάνια Σπανάκι
1/2 κρεμμύδι σε κύβους
1 φλιτζάνι Φέτα

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα μαζί και ζυμώστε για 10 λεπτά.Αφήστε κατά μέρος να φουσκώσει σε ζεστό μέρος
Γέμιση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά της γέμισης με λίγο ελαιόλαδο
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα επίπεδο σε κύκλο
Προσθέστε την γέμιση και αλλοιψτε με λίγο νερό τ΄άκρα και διπλώστε όλες τις πλευρές και κλείστες καλά να κολλήσουν

Ζεστάνετε αντικολλητικό τηγάνι και βουρτσίζετε με μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου τη μία πλευρά του  και τοποθετείστε το στο τηγάνι ε για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βουρτσίστε την άψητη πλευρά με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια αναποδογυρίστε. Μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βουρτσίστε και τις δύο  πλευρές του gozleme με λίγο ελαιόλαδο – αυτό θα κρατήσει το gozleme υγρό. Μαγειρέψτε τα υπόλοιπα με τον ίδιο τρόπο.

Μπορείτε να τους κόψετε στην μέση και να τον σερβίρετε Γιαούρτι στο πλάι.

Καλή Απόλαυση

Homemade spinach and feta gozleme

Pastry
2 cups of flour
2 tbls yoghurt
1/2 tsp salt
1/2 tsp sugar
1 tsp baking powder
1 tsp yeast
1 cup of water

Mix all together and knead for 10 mins. Set aside to rise in warm place

Filling
Spinach 4 cups
Half a diced onion
1 cup crumbed feta
Pan fry with a little olive oil

Roll the dough flat into a circle
Add filling and fold all sides

Heat a griddle or a non-stick pan, and brush one side of the gozleme with a little olive oil and place on the pan to cook for about 3 -4 minutes, or until golden brown. Brush the uncooked side with a little olive oil and then flip it over. Cook for another 2-3 minutes, until golden brown.

Brush both cooked sides of gozleme with a little olive oil -this will keep the gozleme moist. Cook the rest of the gozlemes the same way.

You can either roll the Gozlemes to serve, or you can cut in halves or quarters. Serve with greek yoghurt.

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο Γλυκό…”Μπισκοτογλυκό”
Επόμενο άρθροΈνα Γλυκάκι για το Καφέ ή το Τσάι σας