Πατάτες φούρνου με μπέικον και τυρί

Συστατικά:

3 μεγάλες πατάτες
200 γρ καπνιστό τυρί
100 γρ. Μπέικον
60 γρ παρμεζάνα
200 γραμμάρια μπεσαμέλ
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Μπεσαμέλ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
250 ml γάλα
αλάτι και μοσχοκάρυδο

Παρασκευή:

Πλύνετε καλά τις πατάτες και αφήστε τις να μουλιάσουν σε άφθονο νερό για 25-30
λεπτά. Μόλις μαγειρευτούν, χωρίστε τα οριζόντια σε δύο μισά και με την επίδραση
ενός κουταλιού, αλέστε τα από μέσα, αφήνοντας τα πλευρικά μέρη πάχους 0,5 cm.
Βουτυρώστε ένα ταψί καλά και τοποθετήστε τις πατάτες
Ψιλοτεμαχίζουμε το εσωτερικό των πατατών σε ένα μπολ. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι, αφήστε τις στην άκρη.

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το
μείγμα. Συνεχίζουμε, μέχρι το αλεύρι να πάρει ελάχιστο χρώμα, για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι
να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μοσχκάρυδο και αλατίζουμε και
σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια κουτάλα, ώστε να μην
κολλήσει η σάλτσα στον πάτο της κατσαρόλας. Σουρώνουμε τη σάλτσα , τη δοκιμάζουμε
για να προσθέσουμε αλάτι, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση
του ψυγείου.

Στο μπολ με τη ζύμη πατάτας προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ, καπνιστό
τυρί σε κύβους, μπέικον σε μικρούς κύβους, λίγο μαύρο πιπέρι ανακατέψτε καλά την
γέμιση και με τη βοήθεια 2 κουταλιών της σούπας γεμίστε τους κενούς χώρους των πατατών.
Καλύψτε με 1 κουταλιά της σούπας μπεσαμελ, πασπαλίστε με παρμεζάνα και τοποθετήστε
στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΤο πιο αφράτο και σιροπιαστό Κέικ Μυρμηγκάτο