Πατάτες ψητές στο φούρνο με γέμιση

✅Υλικά:

Πατάτες – 4-5 τεμάχια
Βούτυρο – 2 μικρά κομμάτια

Για γέμιση:
Ζαμπόν 150 γρ
τυρί γκούντα, τριμμένο – 100 γρ
Αγγούρια τουρσί – 2 τεμ (προαιρετικά)
Σκόρδο – 1 σκελίδα
Αλάτι – μια πρέζα
Μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας

✅Μαγείρεμα:

Πλένουμε μεγάλες πατάτες, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις στέλνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά (μπορείτε να ψήσετε
και κάτι άλλο στο φούρνο και απλώς να βάλετε πατάτες τη μια δίπλα στην άλλη).

Για τη γέμιση:

Κόψτε τα υλικά σε μικρά τετράγωνα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ζαμπόν και το σοτάρουμε πολύ καλά.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γεμισης.
Κόβουμε τις έτοιμες ψημένες πατάτες κατά μήκος και τις σκαβουμε στην μεση. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέσα στην σκαμενη πατατα ξανά.
Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση από πάνω και τη στέλνουμε στο φουρνο για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Βγαίνει πολύ νόστιμο!

ΠΗΓΗ: Наталья Волкова

Προηγούμενο άρθροΑτζεμ Πιλαφ
Επόμενο άρθροΚέικ κολοκύθας, πανεύκολο, πολύ ζουμερό, πολύ νόστιμο!