Πατατοτηγανίτες με κολοκυθοανθούς…

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι
2-3 βραστές και πουρέ πατάτες,
7/8 γρ μαγιά,
αλάτι,
3 κουταλιές λάδι,
χλιαρό νερό οσο πάρει.
Λουλούδια κολοκυθιού 😅
Βασιλικός για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε τον πουρε πατάτας το νερό τη μαγιά, βασιλικό ψιλοκομομμένο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει η ζύμη
μαλακή αλλά όχι ρευστή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Χοντροκόβουμε τα άνθη κολοκυθιού και τα ανακατεύουμε με το κουρκούτι
Ρίχνετε τη ζύμη με ένα κουτάλι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Για να φτιάξετε τέλειες μπάλες όπως κάνουν στην Απουλία, λαδώστε τα χέρια σας και αφαιρέστε μικρές μπαλίτσες ζυμαρικών από τη μάζα των ζυμαρικών, τις οποίες θα γλιστρήσετε σταδιακά στο λάδι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Ανανά
Επόμενο άρθροΨητά κεφτεδάκια σε βάση ψωμιού