Ποιος θα φανταζόταν ότι τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τόσο γευστικό και θρεπτικό πιάτο;
Τα κεφτεδάκια είναι τραγανά εξωτερικά, χυμώδη και γεμάτα γεύση στο εσωτερικό. Η γλυκιά γεύση του καρότου και η δροσερή φρεσκάδα του κολοκυθιού δένουν τέλεια με την πλούσια γεύση των ρεβιθιών.
Υλικά:
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 κολοκυθάκι
- 1/2 κονσέρβα ρεβίθια χωρίς νερό (400 γραμμάρια)
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- άνηθο, ψιλοκομμένο (μια χούφτα)
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο (μια χούφτα)
- λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα καρότα και το κολοκυθάκι στον τρίφτη.
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα λαχανικά, τα ρεβίθια, τα αυγά, τη φρυγανιά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το λευκό πιπέρι.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα της αρεσκείας μας ή με μια δροσερή σαλάτα.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, πιπεριά ή μανιτάρια.
- Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
- Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τριμμένο πιπερόριζα ή πάπρικα.
Καλή όρεξη!