Πατατόπιτες με τυρί

Συστατικά:

3-4 πατάτες καθαρισμένες και βραστές
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
Μοτσαρέλα ή τσενταρ

Εκτέλεση:

1. Αρχικά ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.
2. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κορν φλαουερ και μαγιονέζα.
3. Μόλις αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, σχηματίστε τις τηγανίτες γεμίζοντάς τις με μοτσαρέλα ή τσενταρ.

4. Τα ψήνουμε σε τηγάνι με λάδι.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Wyse Guide Recipes

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατόπιτες με κοτόπουλο

Συστατικά:

Για την πιτα πατάτας:
● μισό κιλό πατάτες
● 1 αυγό
● 0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
● 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
● μυρωδικά της επιλογή σας
● τυρί
Για γέμιση:

● 250 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
● 2 κρεμμύδια
● μπαχαρικά
● 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
● λίγο σκόρδο

Μαγείρεμα:

Τσιγαρίζουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά με το σκόρδο και τη μαγιονέζα
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε το νερό, πολτοποιούμε τις πατάτες, προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, τα μυρωδικά.
Αφήστε να κρυώσει η ζύμη, χωρίστε σε κομμάτια.
Από κάθε κομμάτι, φτιάξτε μία μικρή πίτα βάλτε τα σε ένα λαδωμένο ταψί καλυμμένο με χαρτι ψησίματος.
Αλειψτε το καθένα με ένα χτυπημένο αυγό, βάζετε τη γέμιση από πάνω, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας.

ΠΗΓΗ: Лариса Рубцова

Προηγούμενο άρθροΨητά λαχανικα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣπιτικά Μελομακάρονα