Τυροπατάτα ψημένη στο τηγάνι

Υλικά

90 γρ. αλεύρι δυνατό (αλεύρι ψωμιού)
55 γρ. γάλα
10 γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο
λίγο αλάτι

1 πατάτα (μεσαίου μεγέθους)
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
150 γρ.τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βράζουμε την πατάτα και την λιώνουμε με το πιρούνι.Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τη ζύμη απ το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε σχήμα στρογγυλό με διάμετρο 22 εκ.
Τοποθετούμε στο κέντρο το τυρί και τον πουρέ της πατάτας και κλείνουμε την ζύμη μας σε σχήμα πουγκί.

Την απλώνουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε το ζυμάρι μας και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και απ τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
‘Οταν ροδίσει απ την μία πλευρά αλείφουμε με βούτυρο την άλλη πλευρά το αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε.
Ιδανικό για το πρωινό σας!!!! Δοκιμάστε το!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο Χασαπούρι που έχω δοκιμάσει
Επόμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας με κεφτέδες…Η συνταγή είναι εύκολη και πολύ νόστιμη 😉