Τσακιστές πατάτες φούρνου

Συστατικά

-15 πατάτες baby φρέσκες
-5-6 σκελίδες σκόρδο
-περίπου. 100 ml ελαιόλαδο
-1/4 κγ πιπέρι
-1/2 κγ νιφάδες τσίλι
-4-5 σκέλη φρέσκο ​​μαϊντανό ή δεντρολίβανο ψιλοκομμένος
-περίπου. 100 γρ παρμεζάνα
– 1/2 kg αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου, πλένουμε πρώτα τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε στο ταψί για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι σπάμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνουμε στο μπολ ενός γουδοχέρι, προσθέτουμε μισή κουταλιά αλάτι και χτυπάμε να γίνει ένας πολτός.

Προσθέτουμε στη συνέχεια δυο-τρεις κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε ρίχνουμε το πιπέρι και τις νιφάδες Τσίλι ψιλοκόβουμε το μαϊντανό ή το δεντρολίβανο και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολάκι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σάλτσα αυτή μέσα σε ένα μπολάκι μικρό.

Παίρνουμε μία μία τις πατάτες και με ένα μαχαίρι ή με έναν πολτοποιητή πατάτας τις σπατάμε να γίνουν επίπεδες τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί τις αλατίζουμε μία-μία και στη συνέχεια βάζουμε πάνω από κάθε μία λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε μετά την Κάθε μία με τριμμένο τυρί παρμεζάνα και τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά οι πατάτες είναι έτοιμες και πεντανόστιμες

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦασόλια με καπνιστά χοιρινά παϊδάκια
Επόμενο άρθροΠρασόρυζο κοκκινιστό με αυγά στο φούρνο…θρακιώτικη συνταγή