Φτιάξτε και εσείς Τούρτα κατσαρόλας!!! Eίναι πεντανόστιμη και εύκολη χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε τον φούρνο!!! Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου που συνδυάζει γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Υλικά
Για την βάση-For the base
1 λίτρο γάλα
8 κτσ κάστερ πάουντερ
400 γρ ζαχαρούχο
225 γρ πτι μπερ μπισκότα
1 κρόκο αυγού
100 γρ τριμμένο μπισκότο
100 γρ λευκή κουβερτούρα
Για την κρέμα
500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα
3 κτσ ζάχαρη
3 κτσ κακάο σε σκόνη
Για την 2η κρέμα
500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος
2 κτσ ζάχαρη
λίγη κουβερτούρα από πάνω

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο πλήρες γάλα και ρίχνουμε 8 κσ καστερ παουντερ Γιωτης, ένα κρόκο αυγού, 400γρ ζαχαρουχο. Τοποθετουμε στην φωτιά και ανακατευουμε καλά μέχρι να πήξει.

Το βγαζουμε από τη φωτιά και τριβουμε 225γρ μπισκοτα πτι μπερ ανακατεουμε

και το μείγμα το ρίχνουμε μεσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ και το αφήνουμε να κρυώσει 1 ωρα

Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε 200γρ κουβερτούρα.

Σε ένα μπολ χτυπαμε με το μιξερ 500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος να γίνει μαρέγκα και ρίχνουμε 3 μεγαλες κουταλιες μαρέγκας μέσα στην κουβερτουρα και ανακατευουμε το μειγμα

αυτό το ριχνουμε όλο στο μπολ με την μαρεγκα και μαζί 3 κσ κακαο, 3 κουταλιες ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μιξερ μεχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.

Επιστρεφουμε στο ταψί που έχει κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω 100γρ τριμμενο μπισκοτο, τριβουμε 100γρ λευκή κουβερτουρα

και απλώνουμε την απαλή κρέμα που φτιάξαμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε 500ml φυτική κρέμα γάλακτος το χτυπαμε με το μιξερ μετα ριχνουμε 2 κουταλιες ζαχαρης και το ξαναχτυπαμε να γίνει σαντιγι και το απλώνουμε πάνω στο ταψί,

και το βάζουμε 2 ώρες στο ψυγείο. 

Το βγάζουμε και τρίβουμε από πάνω σοκολάτα.

Καλή Επιτυχία

LIVE KITCHEN CHANELL

Προηγούμενο άρθροΡυζοκαρυδόπιτα με Φύλλο Βηρυτού & Παραδοσιακό
Επόμενο άρθροΠατάτες με Μουστάρδα