Πικάντικα Σουτζουκάκια

Συστατικά:

Κεφτεδάκια:

750 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (5% λιπαρά),
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα απαλή,
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο,
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά ξερή,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες) και
1 αυγό.

Σάλτσα:
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό,
2 κουταλιές της σούπας πελτε ντομάτας,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα,
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο,
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ξύδι κρασιού.

Εκτέλεση

για τα κεφτεδάκια:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνω όλα τα υλικά και κάνω ένα πολύ καλο ζύμωμα και μπορεί να θέλετε να το αφήσετε στο ψυγείο για 30’ μετά το ανακάτεμα. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια (παραδοσιακά γίνονται μακρόστενα) πάχους 2 εκ. και διαμέτρου 6 εκ. (περίπου). Τηγανίζουμε σε λάδι για 2-3’ ανά πλευρά με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Για την Σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψατε το κρέας (έτσι έχει καλύτερη γεύση) με ελαιόλαδο. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα βαθύτερο τηγάνι και προσθέστε νερό, πελτε ντομάτας, 1 κσ ελαιόλαδο, πάπρικα, κύμινο, κανέλα, αλάτι και 2 φύλλα δάφνης, ξύδι κρασιού.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30’ σε μέτρια φωτιά. Τώρα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να
σιγοβράσουν για άλλα 30’ σε χαμηλή φωτιά. Απολαύστε το με λίγο ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Καλή Απόλαυση

Find more Greek Recipes here

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με λαχανικά στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤυρομπουκιές … Πολύ γρήγορες