Πικάντικη μελιτζάνα🍆

Ετοιμάσαμε για εσάς μια υπέροχη συνταγή ιταλικής κουζίνας.
H Πικάντικη μελιτζάνα με σκόρδο απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις των ασυνήθιστων γαστρονομικών απολαύσεων. Δοκίμασέ το!

✅Υλικά:

Μελιτζάνα 3 τεμ.
Ηλιέλαιο 2 κ.σ. μεγάλο.
Σάλτσα τσίλι 4 κ.σ. μεγάλο.
Χυμός λεμονιού 2 κ.σ. μεγάλο.
Σκόρδο 2 σκείδες
Πράσινο βασιλικό
Αλάτι για γεύση

✅Μαγείρεμα:

Μουλιάζουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά για να φύγει η πικρίλα.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τηγανίζουμε τη μελιτζάνα με 1 κ.σ λάδι. Είναι επιθυμητό το τηγάνι να έχει αντικολλητική επίστρωση.
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, συνδυάστε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού και τη σάλτσα τσίλι.
Αν δεν έχετε το τελευταίο υλικό, τότε προσθέστε τον πελτέ ντομάτας ανακατεμένο με λίγο ξύδι, κανέλα και τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βαζουμε το μείγμα στη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αλλά δεν βράζει και προσθέτουμε το σκόρδο περασμένο από την πρέσα.
Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στο μείγμα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά.
Βγαζουμε τις μελιτζάνες στο πιατο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Αυτό το πιάτο θα αρέσει ακόμη και σε όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη μελιτζάνα.
Δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτό το σαγηνευτικό άρωμα!

Καλή όρεξη!❤️

ДОМАШНИЕ РЕЦЕПТЫ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανητή μελιτζάνα

Υλικά:

Μελιτζάνα
Αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες και τη βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για 5 λεπτά.
Συγκεντρώστε όλα τα υλικά. (η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα της μελιτζάνας).
Βουτάμε τη μελιτζάνα στο αλεύρι. Στη συνέχεια στο αυγό χτυπημένο με γάλα και αλάτι.
Τυλίξτε σε τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

Προηγούμενο άρθροΡολά μελιτζάνας με τριμμένα αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΚέικ Μαρμπέ…το λατρεμένο κέικ των παιδιών