Πιπεριές και μελιτζάνες με σάλτσα

Πιπεριές και μελιτζάνες με σάλτσα – έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτή την καλοκαιρινή λιχουδιά; Μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι σε ένα πιάτο. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι μια λύση όταν δεν ξερετε τι να φτιάξετε ή θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο σνακ.

Συστατικά

4 Πιπεριές κέρατο (Πράσινη-κόκκινη)
4 Μελιτζάνες
2 σκελίδες Σκόρδο
3 Τομάτες ώριμες
½ κούπα Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Ζάχαρη
Αλάτι Μεσολογγίου
Πιπέρι
Ρίγανη
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Φέτα

Μέθοδος.

Πλύνετε και ψιλοκόψτε τις μελιτζάνες μακρόστενες και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με νερό και αλάτι αν χρειάζεται.
Πλένετε καλά τις πιπεριές και τις κόβετε με τον ίδιο τρόπο όπως και τις μελιτζάνες.
Σκουπίστε καλά τις μελιτζάνες και στεγνώστε τις.

Σοτάρετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο μισό ελαιόλαδο και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρίβετε τις ντομάτες στο μουλτι, ζεσταίνετε το τηγάνι και προσθέτετε τις ντομάτες με μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύετε και περιμένετε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, αλατίζετε και ζαχαρώνετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε αυτό το στάδιο, προσθέστε μαϊντανό, νιφάδες τσίλι και τριμμένη φέτα κατά βούληση.

Photo: Vaso Gravani

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελιτζάνες με πατάτες στο φούρνο

Ενα φαγάκι που θα αγαπήσουν ακόμα και τα παιδιά σας…Μελιτζάνες με πατάτες στο φούρνο αλλιώς…

Υλικά:

4-5 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε ισόπαχες χοντρές φέτες
4-5 μέτριες πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
4 πιπεριές κέρατο κομμένες στα τέσσερα
Πιπεριές πράσινες καυτερές (προαιρετικά)
3 καρότα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κρεμμύδια (ενα άσπρο και ενα κόκκινο, το κόκκινο δίνει γλυκαδα στα φαγητά) κομμένα σε ρομβους
Σέλινο
Άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Πιπέρι chilly (προαιρετικά)
2 μεγάλες ντοματες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κούπα και κάτι χυμό ντομάτας
λίγη φέτα τριμμένη
Μοτζαρελα τριμμένη
Ελαιόλαδο ( μπόλικο ) αυτό το φαγητό σηκώνει Ελαιόλαδο.
Επιπλέον:
Μαϊντανό για το σερβίρισμα

Πως θα το κάνουμε:

Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε λίγο από την φλούδα να φαίνονται σαν ρίγες για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας .
Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Το ίδιο και τα καρότα και τις πιπεριές κέρατο.
Βάζουμε Ελαιολάδο σε ένα ψηλό και φαρδι τηγάνι η κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε ελαφρώς. Τώρα προσθέτουμε της μελιτζάνες. Σοτάρουμε λίγο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Αφήνουμε να σωταριστουν ολα μαζί για λίγο με κλειστό το καπάκι σε μέτρια πάντα φωτιά.

Προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, τις πράσινες πιπεριές, το σέλινο τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο Μπουκοβο (chilly) αν φάνε παιδιά μην το βάζετε.
Ρίχνουμε λίγο Ελαιόλαδο ακόμα και με κλειστό το καπάκι αφήνουμε για 10′ λεπτά μα ψηθεί το φαγητό μας.
Ανάβουμε το φούρνο αέρα στους 220′ C βαθμούς. Σε ταψάκι η πυρεξ ρίχνουμε το φαγητό, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την φέτα τριμμένη και 1-2 κ.σ μέλι από πάνω.
Σκεπάζουμε με μια κόλλα ψησίματος και ψήνουμε για με 20′-25′ λεπτά περίπου αέρα στους 200’C βαθμούς.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο. Αφήνουμε 10′ λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με μαϊντανό.
Πραγματικά είναι πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ φίλες και φίλοι μου

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Helena’s Greek cooking

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε την παραδοσιακή Ισπανική παέγια με μπακαλιάρο, μύδια και γαρίδες
Επόμενο άρθροΣτριφτή τυρόπιτα σφολιάτας με μυζήθρα και μέλι