Πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας!

Πολύ εύκολο.😊

Υλικά

Πιπεριές 10 τεμάχια
1 μεγάλο βάζο ετοιμη σάλτσα ντομάτας
1 κεφάλι κρεμμύδι
Μερικές σκελίδες σκόρδο
Λάδι 4,5 κ.σ., αλάτι και κόκκινο πιπέρι, μαϊντανός.

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά να πήξει η σάλτσα.Μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για πιο πηχτή σάλτσα.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και τελειώνουμε.
Αν μαγειρέψετε με φρέσκια ντομάτα, προσθέστε λίγη ζάχαρη για να «σκοτώσει» την οξύτητα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Бистра Борисова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συκωτάκια Κοτόπουλο με πιπεριές

Συκωτάκια Κοτόπουλο

Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας λάδι μαγειρέματος
3 κρεμμύδια
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1¼ κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
½ φλιτζάνι κρασι κόκκινο μαυροδαφνη
1-2 πιπεριες κομμένες λωριδες

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριες, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια και να μαλακωσουν οι πιπεριες.
Βγάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριες από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή ατομικά πιάτα.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα συκωτάκια
κοτόπουλου με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Βάζετε τα συκωτάκια στο τηγάνι, σε δύο παρτίδες αν χρειάζεται, και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε για περίπου
2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν. Τα συκώτια δεν πρέπει να ειναι ροζ μέσα.

Βγάζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω από τα κρεμμύδια και τις πιπεριες.
Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το κρασι. Βράζουμε γρήγορα, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να φύγουν τυχόν καφέ
κομμάτια, για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με το υγρό αυτο τα συκωτάκια και τα κρεμμύδια.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με τυρί στο φούρνο…το πιάτο που τρελαίνει τους πάντες
Επόμενο άρθροΚέικ κανέλας 😍