Πολίτικη μελιτζάνα

Υλικά

4-6 φλιτζάνια μελιτζάνα σε κυβους
3-4 φλιτζάνια πιπεριές σε ροδελες
450 gr πασάτα (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός) ή πουρέ ντομάτας
6-7 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
150 γρ τριμμενη φέτα

Εκτέλεση

Η αρχική συνταγή θέλει τις μελιτζάνες και τις πιπεριές να τηγανιστούν σε λάδι, αλλά εγώ το ελαφρύνω και τις ψηνω.
Κόβουμε 4-6 φλιτζάνια μελιτζάνα σε κυβους και κόβουμε σε φέτες 3-4 φλιτζάνια πιπεριές, τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε στους 220 βαθμους για περίπου 40 λεπτά γυρίζοντας μερικές φορές.

Θέλετε να ροδίσουν αλλά όχι να ψηθουν. Όσο ψήνονται, σιγοβράζουμε την σαλτσα πασατα ή πουρέ ντομάτας. Η προπαρασκευασμένη σάλτσα ζυμαρικών θα λειτουργήσει επίσης.
Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και την φρέσκια ρίγανη. Συνδυάστε τα μαγειρεμένα λαχανικά με τη σάλτσα και τοποθετήστε τα σε πυρίμαχο σκευος. Ψήνουμε στο φούρνο 220 για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνουμε με τριμμένη φέτα και ξανά στο φούρνο για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε με ψητό ψωμί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα Ζυμαρικών γεμιστή με ζαμπόν και τυρί
Επόμενο άρθροΚωκ Ταψιού….είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό