Ποντιακές πιτούλες με πικάντικη κολοκύθα.

Αυτή η συνταγή μου δόθηκε από τη Nouna μου (η συνταγή είναι της Maria Ananiadis)

Συστατικά:

Ζύμη:
2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
Τσίμπημα αλατιού
1-1 / 2 ποτήρια ζεστό νερό (χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι 285 ml ή κανάτα μέτρησης)
περίπου

Μέθοδος

Προσθέστε αλεύρι, ελαιόλαδο, μαγιά και αλάτι σε ένα μπολ.
Προσθέστε νερό σταδιακά έως ότου όλα τα ξηρά συστατικά συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε για λίγα λεπτά και αφήστε το στο μπολ να φουσκώσει για περίπου 1,5 έως
2 ώρες. (κρατήστε σκεπασμένο)
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, ζυμώστε ξανά για περίπου 5 λεπτά.
Κόψτε μικρά τμήματα της ζύμης και ανοιξτε τα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
(περίπου 15 έως 20 εκατοστά)
Προσθέστε την πικάντικη γέμιση κολοκύθας στην τυλιγμένη ζύμη.
Διπλώστε και πιέστε με ένα πιρούνι να σφαργίσει.
Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη.
Αφήστε το να καθίσουν για 1/2 ώρα μόλις ολοκληρωθουν.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο (ραντιστε με λάδι) και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν ελαφρύ και χρυσές.
Τοποθετήστε σε χαρτοπετσέτα μόλις τηγανιστουν για να απορροφηθεί η περίσσεια λαδιού και έπειτα σε ένα ψυγείο.
Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο.
*** 

Πικάντικη γέμιση κολοκύθας:

Συστατικά
2 μεγάλα καφέ κρεμμύδια
2 καρότα
500g γκρι κολοκύθα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
Φρέσκος μαϊντανός
Φρέσκο δυόσμο (χρησιμοποίησα 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα)
αλάτι και πιπέρι
Πιπέρι καγιέν (σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Χρησιμοποιήστε το χοντρόκοψτε στο μπλεντερ τα κρεμμύδια,
τα καρότα και την κολοκύθα.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και δυόσμο.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο και
σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Προσθέστε καρότο και κολοκύθα και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε κρεμμυδάκια, μαϊντανό και δυόσμο.
Αλατοπίπερο
Γλυκιά πάπρικα
Πιπέρι καγιέν που σας αρέσει

Η συνταγή είναι της Maria Ananiadis

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανόψωμα Χαλκιδικής
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα σε σφολιάτα με κρέμα…ότι καλύτερο σε γεύση