Σπιτικό κέικ με κρέμα φραγκοστάφυλο

Απαραίτητα Υλικά:

Για το κέικ:
αυγά – 3 τεμ.
γιαούρτι – 1/2 κεσεδακι
αλεύρι – 1 και 1/2 κουπες.
λάδι – 1/2 κουπα.
σιρόπι φραγκοστάφυλου – 1/2 κουπα.
ζάχαρη – 3/4 κουπας.
ζάχαρη βανίλιας – 1 φακελάκι
μπεικιν παουντερ – 1 φακελάκι

Για την κρέμα:
φρέσκο ​​γάλα – 250 ml.
κρέμα γάλακτος – 500 ml.
κρόκοι – 4 τεμ.
ζάχαρη – 1/2 κουπα.
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας.
ζάχαρη βανίλιας – 1 φακελάκι
μαρμελάδα φραγκοστάφυλου – 1/2 βάζο
κακάο – 2 κουταλιές της σούπας.
ρόδι, φραγκοστάφυλο ή άλλα φρούτα για διακόσμηση
σοκολάτα γάλακτος – για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι, το σιρόπι φρούτων και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπεικιν και τη ζάχαρη βανίλιας. Ξεκινήστε να προσθέτετε το αλεύρι σε μερίδες, χωρίς να σταματάτε να κτυπάτε. Θα πρέπει να πάρετε ένα μεσαίου πάχους κτύπημα κέικ. Απλώστε και πασπαλίστε με αλεύρι στρογγυλό ταψι και ρίξτε το μείγμα σε αυτό. Ψήστε ~ 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 °. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε προσεκτικά σε 3
δίσκους.

Για την κρέμα, κτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη ζάχαρη βανίλιας και 50 ml. γάλα.
Βάλτε το υπόλοιπο γάλα και κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Βάλτε στη φωτιά και λίγο πριν βράσετε, προσθέστε 2-3 κουταλιές στο μείγμα με τους κρόκους σε μικρές μερίδες. Στη συνέχεια, μεταφέρετε με μια λεπτή ροή στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η κρέμα αρχίζει να πηζει αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την μαρμελάδα. Ανακατέψτε.
Διανείμετε την τελική κρέμα μεταξύ των δίσκων κεικ. Απλώστε στον τελευταίο δίσκο μαζί του. Εάν θέλετε, αφήστε στην άκρη 5-6 κουταλιές της σούπας κρέμας και ανακατέψτε τα με λίγο κακάο για να κάνετε διακόσμηση. Ψεκάστε με ξυρισμένη σοκολάτα, ρόδι και άλλα.
Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για ~ 1 ώρα.

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού…είναι απίθανα με την κρέμα
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με τυρί…πιο εύκολες δεν υπάρχουν