Πώς να φτιάξετε ένα απλό γρήγορο κέικ, κρεμώδες, φρουτώδες και ζουμερό.

Απαιτούνται συστατικά:

Για την βάση:
4 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι / 250 ml
1 φλιτζάνι ζάχαρη / 200 g
4 κουταλιές γάλα
3 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι αλεύρι / 250 ml
1 σκόνη ψησίματος
1 ζάχαρη βανίλιας

Για κρέμα κόκκινου βατόμουρου:
200 γραμμάρια βατόμουρα
400 ml νερού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη / 100 g
3 γεμάτες κουταλιές αλεύρι

Να διακοσμήσω:
2 σακ κρέμα βανίλια

1 ποτήρι γάλα 200 ml
200 ml κρέμα γαλακτος

Παρασκευή:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέσα και τα υπόλοιπα συστατικά για
την βάση ανακατεύουμε τα πάντα με ένα μίξερ.
Αδειάστε το μίγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ και ψήστε σε προ θερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ελέγξτε στο τέλος με οδοντογλυφίδα.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι γάλα πάνω από την βάση.
Ας προετοιμάσουμε πουτίγκα από συστατικά με σμέουρα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα βατόμουρα την ζαχαρη, αλεύρι και νερό και το ανακατεύουμε.


Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βραζουμε να δέσει.
Στραγγίζουμε το υγρό απο την κατσαρόλα και περιχύνουμε την βάση


Βάλτε το κεικ στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα βανίλιας με το γάλα


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για την σαντιγί
Βγάλτε το κέικ και διακοσμήστε με την κρέμα και σαντιγί και πασπαλίστε με σοκολάτα.

Subscribe to recipe’s to youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤυρένιες Ατομικές Πίτσες…
Επόμενο άρθροΜεθυσμένα με καρύδι