Ραβανί με γιαούρτι!

Υλικά

Για το σιρόπι:
2 κουπες νερό,
2 κουπες ζάχαρη,
2,3 φέτες λεμόνι.

Για το κεικ:
3 αυγά
1/2 κουπα ζάχαρη,
1 κουπα γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1 κουπα λάδι,
τριμμένη φλούδα 1 λεμονιού,
1 κουπα σιμιγδάλι,
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 φακ μπέικιν πάουντερ .

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
Βράζουμε νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε φέτες λεμόνι, βράζουμε για 4,5 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά να κρυώσει.

Για το κέικ:
Χτυπάμε τ αυγά με την ζάχαρη ρίχνουμε το γιαούρτι, μαγειρική σόδα, λάδι, τριμμένη φλούδα 1 λεμονιού, σιμιγδάλι, αλεύρι + μπέικιν πάουντερ .
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180° μέχρι να ψηθεί, τσεκαρουμε με οδοντοφλυφίδα. Στη συνέχεια περιχύνω το ραβανι με το κρύο σιρόπι και το αφήνω να το ρουφήξει !

Καλή όρεξη 🥰

ΠΗΓΗ: Таня Желева

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ….το φαγητό της νηστείας
Επόμενο άρθροΚέικ μπακλαβά με ξηρούς καρπούς…είναι ζουμερό και γευστικό