Ραβανί με γιαούρτι

Απαραίτητα προϊόντα:

400 γρ σιμιγδάλι
1 κουπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μισή κούπα νερό
400 γρ γιαούρτι
Ξύσμα ένα λεμόνι
ξηροί καρποί επιλογής για διακόσμηση (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα)

Σιρόπι:
2 κσ ζάχαρη
μισή κούπα νερό
2 στάλες χυμό λεμονιού
άρωμα βανίλιας ή πορτοκαλιού
1 κσ λάδι

Εκτέλεση:

Τα προϊόντα ανακατεύονται πολύ καλά, το μείγμα χύνεται σε λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Για το σιρόπι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και την βανίλια.
Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε αμέσως το κέικ με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς Τυλιχτός βήμα βήμα
Επόμενο άρθροΠίτες γεμιστές με φέτα και κίτρινο τυρί 🧀🥙