Ρεβανί της Ανατολής από μία Σμυρνιά

Ως Σμυρνιά, το ρεβανί έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τον ουρανίσκο μου. Το Ρεβανί Ανατολής κατάφερε να ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα από τα παιδικά μου χρόνια, γεμίζοντας με νοσταλγία κάθε μπουκιά.

Η υφή:

Το ρεβανί ήταν αφράτο, με σωστή υγρασία, και έλιωνε στο στόμα. Η κρούστα, λεπτή και τραγανή, δημιούργησε μια ωραία αντίθεση με το μαλακό εσωτερικό.

Το σιρόπι:

Το σιρόπι, μελωμένο και αρωματικό, είχε την τέλεια ισορροπία γλυκιάς γεύσης, χωρίς να είναι λιγωτικό. Η προσθήκη χυμού λεμονιού έδωσε μια δροσιστική πινελιά, που τόνισε τα υπόλοιπα αρώματα.

Η γεύση:

Το ρεβανί Ανατολής μού θύμισε τα ρεβανιά που έφτιαχνε η γιαγιά μου. Η αυθεντική συνταγή, με αγνά υλικά και μεράκι, δημιούργησε ένα γλυκό με πλούσια γεύση και αρώματα. Ξεχώριζε η τριμμενη καρύδα και η βανίλια, που έδιναν μια ζεστή και γλυκιά αίσθηση.

Συνολικά: Το Ρεβανί Ανατολής με ταξίδεψε νοερά στη Σμύρνη. Η αυθεντική γεύση, η τέλεια υφή και το μελωμένο σιρόπι δημιούργησαν ένα γλυκό που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Σίγουρα θα το ξανακάνω και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τα παραδοσιακά γλυκά και τις γευστικές μνήμες.

Συμβουλή: Σερβίρετε το ρεβανί με παγωτό καϊμάκι για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία!

τα συστατικά

για το σιρόπι 

Ζάχαρη (δυόμισι φλιτζάνια)
Νερό (δυόμισι φλιτζάνια)
Χυμός λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού)
Βανίλια (1 κουταλάκι του γλυκού)

Μείγμα ραβανί

Ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι)
Γιαούρτι (1 φλιτζάνι)
Ζάχαρη (1 φλιτζάνι)
Ένα μείγμα βουτυρο και λαδιού (1 φλιτζάνι)
Βανίλια (1 κουταλάκι του γλυκού)
Τσίμπημα αλατιού
Προσθέστε σιμιγδάλι σταδιακά (2 φλιτζάνια)
Τριμμένη καρύδα (1 φλιτζάνι)
Μπεικιν παουντερ (τρία τέταρτα μιας κουταλιάς της σούπας)

Τριμμένη καρύδα (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Για το σιροπι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη , νερο , λεμόνι και μία φέτα λεμονιού και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την βανίλια και το βραζουμε για άλλα 5-8 λεπτά να δέσει.

για το Κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, γιαούρτι, ζάχαρη, μείγμα (βουτυρο-λάδι), βανίλια,
αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι σταδιακά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την καρύδα ανακατεύουμε και το μπεικιν και ανακατεύουμε πολύ καλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40χ30 εκ και απλώνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο στου 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό ρεβανί και πασπαλίζουμε με καρύδα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε εύκολο και γρήγορο Κέικ αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΑπό τώρα θα είναι η αγαπημένη σας συνταγή, σε 30 λεπτά