Ένα εύκολο πιάτο, μα τόσο διαφορετικό και τόσο νόστιμο που θα το αγαπήσουν όλοι. Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά, θα το λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 125 γρ. ταραμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά, πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.

Εκεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από το αλεύρι και το λάδι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τους ριγανοκεφτέδες.

Μόλις γίνουν, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. 

Τέλος, σερβίρουμε τους ριγανοκεφτέδες μας σε μια ωραία, μεγάλη πιατέλα και αυτό ήταν. Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τους κεφτέδες μας.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για τους κεφτέδες

  • Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο όσο περισσότερο γίνεται, όσο πιο πολύ έχει δέσει, τόσο πιο αφράτο το αποτέλεσμα!
  • Προσοχή με τα υγρά που βάζουμε, το μείγμα πριν μπει στο ψυγείο πρέπει να μην είναι νερουλό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤσάι του βουνού: Οι θαυμάσιες ιδιότητες του ελληνικού βοτάνου
Επόμενο άρθροΣαλάτα Φασολιών….πολύ γευστική