Ριγκατόνι στο φούρνο με κιμα και τυρι κρέμα

Αυτό το πιάτο δεν είναι απλώς ένα ριγκατόνι, είναι μια ονειρική εμπειρία. Τα ριγκατόνι στο φούρνο αγκαλιάζουν μια πλούσια σάλτσα κιμά, γεμάτη με αρώματα και ζουμερή υφή. Το τυρί κρέμα προσθέτει μια βελούδινη πινελιά, ενώ το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει δημιουργεί μια ακαταμάχητη κρούστα.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης, που συνδυάζει την αλμυρότητα του κιμά, την κρεμώδη γλυκύτητα του τυριού και την τραγανή υφή από το ψήσιμο.

Είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει, είτε είστε λάτρεις των ζυμαρικών, είτε απλά αναζητάτε ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το Ριγκατόνι Ονειρικό!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα κιμά τα αγαπημένα σας λαχανικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδι.
  • Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί μοτσαρέλα ή παρμεζάνα μαζί με το τυρί κρέμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το ριγκατόνι με φρέσκο βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Υλικά 🛒

Ζυμαρικά ριγκατονι 600g
500g κιμα
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 (400g) βάζα Σάλτσα Ναπολιτανα
1 κονσέρβα 400g Ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού ριγανι θυμαρι βασιλικο ανακατεμενα
1/2 φλιτζάνι (125 ml) νερό
600g ανθοτυρο ή τυρί κρεμα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 Αυγό
400g τριμμένη μοτσαρέλα
30g Τυρί παρμεζάνα συν επιπλέον για από πάνω

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει αλλά ελαφρώς μισoβρασμενα.
Σωτάρετε το κιμα και τα κρεμμύδια μαζί μέχρι ο κιμας να μην είναι πλέον ροζ. Προσθέστε τα μυρωδικα, τη σάλτσα ζυμαρικών,
το νερό και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους. Σιγοβράζουμε ακάλυπτα για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο ή τυρι κρέμα, το αυγό, τον μαϊντανό, τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα και το τυρί παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με τον κιμα με τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
Απλώστε τα μισά ζυμαρικά στη βάση του ταψιού σας. Περιχύνουμε με το μειγμα του ανθότυρου, τα υπόλοιπα ζυμαρικά, τριμμένη μοτσαρέλα,
επιπλέον παρμεζάνα, ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει από πάνω.

Καλή απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ριγκατόνι με κιμά και τυρί

Υλικά

50 γρ.λάδι
2 λίτρα νερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
500 γρ. κιμά
2 φέτες κρεμμύδι
τσίλι
Ρίγανη
200 γραμμάρια ζυμαρικά Ριγκατόνι
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
Αλάτι
3 Ντομάτες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο multi τις ντομάτες, τις 2 φέτες κρεμμύδι, το σκόρδο την κουταλιά της σούπας ζάχαρη το αλάτι και τα αλέθουμε.
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα.


Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε υψηλή φωτιά έως ότου το χρώμα γίνει βαθύ κόκκινο.
Τώρα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό, μια πρέζα αλάτι,λίγο λάδι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά rigatoni και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Τα βγάζουμε απ το νερό και τα διατηρούμε μέχρι τη χρήση.

Αμέσως τρίβουμε 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλας.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι προσθέτουμε μισό φλιτζάνι κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά αλάτι πιπέρι.
Μαγειρεύουμε και μόλις είναι έτοιμο και αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με μια πρέζα ρίγανη και ένα κουταλάκι τσίλι.


Μόλις ενσωματωθούν όλα τα συστατικά και το κρέας μαγειρευτεί καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά

και μετά βάζουμε λίγο τυρί μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.


Τέλος ρίχνουμε περισσότερο τυρί, καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Γίνεται τόσο νόστιμο που όλοι θα το αγαπήσουν!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑποστολική κουλούρα: Φτιαγμένη με αγάπη και αγνά υλικά
Επόμενο άρθροΡεβανί Βέροιας: Η τέλεια επιλογή για κάθε γούστο και περίσταση