Ρολάκια κρέατος για το γιορτινό τραπέζι

Συστατικά:

Χοιρινό φιλέτο – 700 g.
Μανιτάρια – 500 g.
Κρεμμύδι – 2 τεμ.
Αυγό – 2 τεμ.
Σκληρό κιτρινο τυρί – 150 g.
Κρέμα γάλακτος – 1 φλιτζάνι
Αλάτι – για γεύση
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
Ηλιέλαιο – 40 g.

Μαγείρεμα:

1. Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία της γέμισης με μανιτάρια και κρεμμύδι.
Για να γίνει αυτό, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το τηγάνι με 2-3 κ.σ ηλιέλαιο. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκοβουμε , τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια και μετά τα κόβουμε σε κύβους.

Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέστε ψιλοκομμένα μανιτάρια στο τηγάνι. Τηγανίζουμε όλα μαζί για άλλα 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τα μανιτάρια θα μειωθούν σε μέγεθος και θα αφήσουν τον χυμό έξω – όταν εξατμιστεί, το τηγάνι μπορεί να αφαιρεθεί από την φωτιά

3. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε τα βραστά αυγά, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε εδώ
4. Προσθέστε τριμμένο τυρί
5. Ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Τώρα ας μαγειρέψουμε το κρέας. Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια πάχους λίγο λιγότερο από 1 εκ. Αλατίζουμε κάθε κομμάτι και από τις δύο πλευρές και το χτυπάμε με ένα σφυρί για να είναι λεπτό και αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίξουμε τη γέμιση
6. Στη μία άκρη του κομματιού κρέατος βάζουμε δύο κ.σ. γέμιση


7. Λυγίζουμε το κρέας και το τυλίγουμε σε ρολό
8.Στερεώστε με οδοντογλυφίδες ή κλωστή
9. Κάντε το ίδιο με όλο το κρέας
10. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα ρολά κρέατος από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από την πλευρά που πέφτει η ραφή.

Όταν αυτή η πλευρά έχει ψηθεί επαρκώς, οι οδοντογλυφίδες μπορούν να αφαιρεθούν – το ρολό έχει ήδη στερεωθεί επαρκώς

11. Μεταφέρετε τα έτοιμα ρολά από το ταψί σε ένα ταψί. Προσθέστε περίπου 1,5 φλιτζάνι νερό
12. Περιχύνουμε με κρέμα τα ρολά
13. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και αλάτι. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε ζεστό ως κυρίως πιάτο με συνοδευτικό της επιλογής σας.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπεκρή Μεζέ με πιλάφι ανατολίτικο
Επόμενο άρθροΕύκολα τυροπιτακια