Ρολάκια Μελιτζάνας με τυρί

Υλικά

μελιτζάνες – 2 μεγαλες φλάσκες μελιτζανες
ελαιόλαδο – 4 κουταλιές της σούπας.
αλάτι – για μούλιασμα μελιτζάνες

Γέμιση
τυρί φέτα – 200 g
τυρί κρέμα – 130 g
χυμός λεμονιού – 4 κουταλιές της σούπας.
ελαιόλαδο – 1 κουταλιά της σούπας.
άνηθος – 1 κουταλιά της σούπας.
σκόρδο – 1 – 2 σκελίδες
καυτερή πιπεριά – για γεύση, χοντροτριμμένη
μαϊντανός – για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Οι μελιτζάνες πλένονται και χωρίς να ξεφλουδίζονται κόβονται σε φέτες πάχους περίπου 3-4 mm.
Μουλιάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά για να φύγει ο πικρός χυμός.
Όταν το νερό σκουρύνει, οι φέτες αφαιρούνται, πλένονται και στεγνώνονται.
Απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ή στρωμένο ταψί.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήστε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε το τυρί με ένα πιρούνι.
Θρυμματίζουμε το σκόρδο σε γουδί μαζί με τον άνηθο και την καυτερή πιπεριά.
Προσθέστε την πάστα σκόρδου, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού στο τυρί κρέμα και ανακατέψτε τα όλα καλά.
Πάνω στις κρύες φέτες μελιτζάνας βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο φαρδύ μέρος και τις τυλίγουμε σε ρολά μελιτζάνας.

Αραδιάζουμε τα έτοιμα ρολά μελιτζάνας με τυρί σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροKουλούρια σε σιρόπι
Επόμενο άρθροΡαβανί χωρίς αυγά – Υγρό και Νόστιμο Σιμιγδαλένιο κέικ