Ρολάκια μελιτζάνας

Τα Ρολάκια μελιτζάνας είναι ιδανικό για να σερβίρεται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, τόσο ζεστό όσο και κρύο.

Συστατικά :

2 μέτριες μελιτζάνες.
80 γρ ζαμπόν σε φέτες
100 γρ κάποιο τυρι για σαγανακι σε φέτες (ή το τυρί που σας αρέσει περισσότερο)
Φρυγανια τριμμένη (την αρωματίστηκα με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό)
10 ντοματίνια
Βασιλικός για γεύση.
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μια χούφτα αλάτι κάτω από ένα βάρος, για 15 λεπτά περίπου.
Οταν περάει ο χρόνος αυτος, ξεπλύνετε και ταμπονάρετε απαλά με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα νερού.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, μόλις κρυώσουν, τις παναρουμε στο μείγμα με τη φρυγανιά και από τις
δύο πλευρές και γεμίζουμε με λίγο ζαμπόν και λίγο τυρί προβόλα, ένα φύλλο βασιλικού, τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ταψί. σκεπάζουμε με λαδόκολλα,
κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σκορπισμένα στα ρολά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° αερα για 12 λεπτά.

Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
(Μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα αντί να τα τηγανίσετε αν θέλετε, αλλά για να κολλήσει καλά η τριμμένη φρυγανιά, πρέπει να αλείψετε κάθε φέτα με ελαιόλαδο.)

H Συνταγή είναι από Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΜαριναρισμένο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς Κουμιώτικος της Χαράς