Ρολάκια στο φούρνο με λαχανικά και λουκάνικο

Για αυτή τη συνταγή χρειάζεστε:

Για ζύμη.
🔹️ 100 ml ζεστό γάλα
🔹️ 100 ml ζεστό γάλα
🔹️ 60 ml φυτικό λάδι
🔹️ 10 γραμμάρια μαγιάς γρήγορης
🔹️ 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
🔹️ μισό κουταλάκι του γλυκού 4 γραμμάρια αλάτι
🔹️ (3,5 φλιτζάνια) 420 γραμμάρια αλεύρι

Εσωτερική Γέμιση
🔹️ 120 γραμμάρια τυρί τσένταρ
🔹️ 1 κόκκινη πιπεριά 
🔹️ 2 πράσινες πιπεριές
🔹️ λουκάνικο ή ζαμπόν 
🔹️ ελιές ψιλοκομμένες

Για απο πάνω
🔹️ (1 κουταλάκι του γλυκού) 4 ml ελαιόλαδο
🔹️ 2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

Σ ενα μπολ ρίχνουμε το γάλα , νερό, λάδι, μαγιά, ζαχαρη,αλατι και ανακατευουμε.
Προσθέτουμε το αλευρι να παρει συνοχη ζύμης και ζυμωνουμε με το χερι μέχρι να παρουμε μια μαλακη μη κολλωδη ζυμη.
Σκεπαζουμε και αφήνουμε για 45 λεπτα
Ψιλοκοβουμε λαχανικα και το λουκάνικο.
Βγαζουμε την ζύμη στον παγκο μας και την χωριζουμε σε 2 κομμάτια.
Ανοιγουμε το πρωτο λίγο με τα χερια μας και μετα με τον πλαστη σε 40χ40 εκ

Ριχνουμε απο πάνω το τυρί, λουκάνικο, λαχανικά, ελιές και το τυρι τσενταρ πάλι.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε φέτες 4-5 εκ πλάτος.
Βαζουμε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα αφου τις πατήσουμε λίγο με το χερι να ισιώσουν.
Σκεπαζουμε το ταψί για 15 λεπτά και συνεχίζουμε το ίδιο και με το δευτερο κομμάτι.
Χτυπαμε τα αυγά με λίγο λάδι και αλλοιφουμε τα πιτάκια.
Βάζουμε για 15 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς
Βγαζουμε και ειναι ετοιμααααααα

Καλη όρεξη

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Μπουγάτσα τυλιχτή νηστίσιμη
Επόμενο άρθροΜυζηθρόπιτες με μέλι