Η Καλύτερη ψητή πατάτα

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι χονδρό αλάτι
2 μεγάλες πατάτες 285 γρ

Εκτέλεση

Θερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Πλύνετε τις πατάτες και στεγνώστε.
Τρυπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι 12 φορές, 3 σε όλες τις πλευρές.
Τοποθετήστε το σε αλουμινόχαρτο ψησίματος δίσκου ή ράφι στο επάνω μέρος του δίσκου.
Τρίψτε όλες τις πατάτες με λάδι.
Πασπαλίστε τις δύο πλευρές της πατάτας με αλάτι. Τοποθετήστε σε θερμαινόμενο φούρνο για 1 ώρα 20 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας. Εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση της πατάτας και πρέπει να μπαίνει εύκολα όταν ψηθεί.
Μόλις είναι έτοιμες βάλτε σε οριζόντια θέση και χαράξτε την απο πάνω για να κάνετε ένα σταυρό και πιέστε  και τις δύο ακρες για να ανοίξει σαν τριαντάφυλλο.
Σερβίρετε ζεστή πατάτα πασπαλισμένη με αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι και βούτυρο.
Μπορείτε να βάλτε από πάνω γιαούρτι, τυρί κρέμα ή τριμμένο τυρί.

Τελειααααααα

Προηγούμενο άρθροΤονοσαλάτα με ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια Πορτοκαλιού