Ρολλά ζύμης πατάτας με μανιτάρια

Λεπτά και ταυτόχρονα χορταστικά ρολά ζύμης πατάτας με γέμιση μανιταριών. Πολύ νόστιμο!

✅Προϊόντα:

Αλεύρι – 550 g, ίσως λίγο λιγότερο (θα το δείτε και μόνοι σας)
Νερό (βραστό) – 250 g
Πατάτες (μέτριες) – 4-5 τεμ
Ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
Αλάτι (τσίμπημα)
Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Μανιτάρια Champignons – 250 g
Κρεμμύδι – 3-4 τεμάχια
Καρότο 1 τεμάχιο
Αυγό (για λίπανση των ρολλών) – 1 τεμ.
Μαγιά – 1 κουταλάκι του γλυκού
Βούτυρο – 50 g

✅Μαγείρεμα:

Ας ξεκινήσουμε ξεφλουδίζοντας, πλένοντας και βράζοντας τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Όταν ψηθεί, στραγγίζουμε το νερό και πολτοποιούμε να γίνει πουρές.
Ρίχνουμε ζεστό νερό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Σε αυτή τη μάζα, προσθέστε ζεστές πατάτες και καλά μαλακωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά.
Στη μάζα που προκύπτει προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αρχίσει να μην κολλάει στα χέρια. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να πλησιάσει για περίπου μία ώρα.

✅ Γέμιση:
Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα έτοιμα μανιτάρια σε μικρούς κύβους.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.Στίβουμε το σκόρδο από την πρέσα σκόρδου.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε σε μέτριο τρίφτη. Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο βράζουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν

✅ Σχηματίζουμε ρολά:
Πασπαλίζουμε καλά την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, απλώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε μια ορθογώνια στρώση πάχους 5 mm (περίπου).

Στην άκρη του παραλληλογράμμου απλώνουμε μια γραμμη με μανιτάρια και στρίβουμε προσεκτικά το ρολό.

Κόβουμε το ρολό από την κύρια στρώση. Και κόβουμε σε κομμάτια 5-7 εκ. μήκος
Στη συνέχεια βάζετε ξανά τα μανιτάρια στην άκρη της στρώσης και τα τυλίγετε σε ρολό.
Και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος της ζύμης.

Τοποθετήστε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Λιπάνετε τα τελικά ρολά με ένα χτυπημένο αυγό ή φυτικό λάδι και βάλτε το στο φούρνο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Όταν ψηθεί, βγάζετε από το τηγάνι και σερβίρετε, μπορείτε και με κρέμα γάλακτος, πολύ νόστιμο!)

Νόστιμα είναι και τα κρύα.

ΠΗΓΗ: dom_resept

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα τζιντζερμπρεατ…μοσχομύρισε η κουζίνα από Χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά!
Επόμενο άρθροRed Velvet Μελομακάρονα…είναι ένα κόσμημα για το γιορτινό τραπέζι