Δείτε Επίσης Εύκολο Γαλακτομπούρεκο σε Ρολό | Το απόλυτο Κέικ Σοκολάτας!

Ρολό του Καφέ με φιστίκι τριμμένο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Παντεσπάνι του καφέ:
-4 ασπράδια αυγού (157g)
-4 κρόκοι αυγών (66g)
-1/2 Κύπελλο Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (74g)
-1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου (22g)
-1/2 Κύπελλο ζάχαρη (104g)
-1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές
-5 κουταλιές της σούπας γάλα (67g)
-2 κουταλιές της σούπας λάδι (24g)
-1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την βουτυρόκρεμα
-1/3 Κύπελλο Βούτυρο / μαλακό (75g) (σε θερμοκρασία δωματίου)
-2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (200g)
-2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάου
-1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές
-1/2 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό

-2/3 Φλιτζάνια ψημένα φιστίκια / τριμμένα (80g)

Μέγεθος ταψιού: 40×25 εκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Χτυπήστε με μίξερ χειρός τα ασπράδια των αυγών για 30 δευτερόλεπτα και προσθέστε την μισή ζάχαρη ενώ συνεχίζεται να χτυπάτε, όταν ασπρίσει το μείγμα ρίξτε και την άλλη μισή μέχρι να πάρετε μία τέλεια μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γάλα ζεστό, το στιγμιαίο καφέ και τον διαλύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το Παντεσπάνι

Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε άλλο μπολ τους κρόκους των αυγών ρίχνουμε το λάδι, το μείγμα γαλά-καφε, βανίλια και χτυπάμε λίγο να συνδυαστούν. Αναμιγνύουμε τα ξηρά συστατικά μπεικιν, αλάτι, κακάο και αλεύρι και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα των κρόκων αυγού και τα ανακατεύουμε με μία μαριζ.
Στην συνέχεια τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός και θα περιμένουμε να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.


Τότε προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με την μαριζ και στην συνέχεια και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί και στρωμένο με χαρτί ψησίματος απλώνουμε το μείγμα καλά και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε ένα νέο χαρτί ψησίματος με σκόνη κακάο καλά και εκεί επάνω γυρίζουμε το παντεσπάνι και αφαιρούμε το χαρτί με το οποίο ήταν στο φούρνο.

Τυλίγουμε με το χαρτί το παντεσπάνι ενώ είναι ακόμη ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα

Σε ένα μίξερ βάσης χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, ρίχνουμε 1 κούπα άχνη ζάχαρης σε 2 δόσεις, ενώ χτυπάμε αργά, και σιγά σιγά ανεβάζουμε ταχύτητα. Σε μισή κουταλιά ζεστό νερό διαλύουμε το καφέ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ανακατεύουμε το κακάο με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρης και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το βούτυρο και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε και το μείγμα καφέ και χτυπάμε. Η κρέμα είναι έτοιμη.

Στήσιμο Γλυκού.

Ξετυλίγομαι το παντεσπάνι, αλείφουμε την κρέμα (μία στρώση)

και με την βοήθεια το χαρτιού το τυλίγουμε πάλι σε ένα ένα ρολό.

 

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Θρυμματίζουμε τα φιστίκια με ένα πλάστη (όχι να γίνουν σκόνη).
Βγάλτε από το ψυγείο το ρολό, απλώστε 2-3 στρώματα κρέμα από πάνω και γύρω του και πασπαλίστε με φιστίκι.

Βάλτε το σε μια πιατέλα και κόψτε να σερβίρετε

Δείτε Επίσης Εύκολο Γαλακτομπούρεκο σε Ρολό | Το απόλυτο Κέικ Σοκολάτας!

 

Καλή Επιτυχία και απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο Ζουμερό Χάμπουργκερ
Επόμενο άρθροΣύκο η μαρμελάδα του καλοκαιριού…