Δείτε Επίσης Παστάκια Σοκολάτας | Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα

 

Το απόλυτο Κέικ Σοκολάτας!

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
240 γρ. σπορέλαιο
640 γρ. ζάχαρη
320 γρ. γάλα φρέσκο
240 γρ. νερό βραστό
120 γρ. κακάο
2 κ.γ κοφτό στιγμιαίο καφέ (τύπου νες) προαιρετικά
2 πρέζες κανέλα
2 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ σόδα
2 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
4 αυγά
4 βανίλιες

Για τη γκανάζ και διακόσμηση
400 γρ. κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
160 γρ. γάλα εβαπορέ.
1 κ.σ μέλι λίγα μισκότα oreo σπασμένα
2 κ.σ πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μεγάλο,ρίχνω το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, τη ζάχαρη τις βανίλιες, το αλάτι, την σόδα, την κανέλα και τον καφέ. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνω το γάλα, τα αυγά, το λάδι και το ξύδι, τα ανακατεύω με ένα σύρμα και ρίχνω το μείγμα αυτό στα στερεά υλικά. Ανακατεύω καλά με το σύρμα δυο λεπτά. Τέλος, προσθέτω το βραστό νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα και
ψήνω στους 180 για 50 λεπτά. Το τσεκάρω με μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό δεν το παραψήνω.
Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα με το φούρνο σας. Όταν κρυώσει καλά το ξεφορμάρω και το γαρνίρω με τη γκαναζ σοκολάτας. Πασπαλίζω με τα μπισκότα και την πραλίνα σοκολάτας.
Για τη γκαναζ βάζω σένα κατσαρόλι το γάλα και τη σοκολάτα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
Το κατεβάζω και προσθέτω το μέλι.

Δείτε Επίσης Παστάκια Σοκολάτας | Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα

Ευχαριστούμε την Instasuntages

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Κέικ Παγωτό….έχετε φάει ?
Επόμενο άρθροΣταφιδόψωμο Αφράτο…κλασική συνταγή