Ρολό ψητής πατάτας

Υλικά

3 μεγάλες πατάτες (900 γρ.)
τυρί τσένταρ (300 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας λάδι (20 ml)
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

κιμάς μοσχαρίσιος (500 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας λάδι (20 ml)
1 κρεμμύδι
3 πράσινες πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας (25 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας (20 γραμμάρια)
πάπρικα, μαύρο πιπέρι, κύμινο, θυμάρι και αλάτι
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε ,πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και απλώνουμε το τυρί.Στρώνουμε τις πατάτες.
Αλατίζουμε.Αλείφουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο.Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30 λεπτά.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τον κιμά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ν αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι,τις πιπεριές,το σκόρδο,την σάλτσα ντομάτας,τον πελτέ και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τον μαιντανό.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και απλώνουμε τον κιμά.Πασπαλίζουμε ξανά με το τυρί.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού.Βάζουμε από πάνω λίγο τυρί και μαιντανό.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε την συνταγή εδώ

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια ζύμης
Επόμενο άρθροΓλυκό με κρέμα και καρύδι…μας συγκλόνισε η γεύση του