Ρυζοκεφτέδες

Ποιος δεν θυμάται τους ρυζοκεφτέδες; Αυτό το κλασικό ελληνικό πιάτο, φτιαγμένο από απλά υλικά, αποτελεί μια υγιεινή και οικονομική επιλογή για γεύμα ή δείπνο.

Γιατί να τους επιλέξετε:

  • Πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά: Το ρύζι, βασικό συστατικό, προσφέρει υδατάνθρακες, ενώ τα λαχανικά και τα μυρωδικά προσθέτουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες.
  • Εύκολοι στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως καρότο, κρεμμύδι, πιπεριά, ή ακόμα και μανιτάρια.

  • Ιδανικοί για vegetarians: Χωρίς κρέας, οι ρυζοκεφτέδες αποτελούν μια χορτοφαγική επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνες.
  • Νόστιμοι: Το τραγανό περίβλημα και η γευστική γέμιση τους κάνουν αγαπητούς σε μικρούς και μεγάλους.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να τηγανίσετε τους ρυζοκεφτέδες ή να τους ψήσετε στον φούρνο για μια πιο υγιεινή εκδοχή.
  • Σερβίρετε τους με τζατζίκι, ντοματοσαλάτα ή σως της αρεσκείας σας.
  • Εάν θέλετε να τους κάνετε πιο πικάντικους, προσθέστε τσίλι ή πιπέρι καγιέν.

θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαριταρένιο ρύζι / Μην χρησιμοποιείτε ασπρισμένο ή μακρόσκοκο. Δεν είναι κατάλληλα για αυτούς τους κεφτέδες /,
τριμμένη φρυγανιά,
2 αυγά,
αλάτι για γεύση,
μαύρο πιπέρι,
μισό ματσάκι άνηθο,
1 μικρό κρεμμύδι,
100 – 150 γραμμάρια τυρί και
1 μικρό κολοκυθάκι.

Δείτε πώς να φτιάξετε αυτούς τους ρυζοκεφτέδες:

Πλένουμε καλά το ρύζι και το βάζουμε σε ταψί κατάλληλου μεγέθους. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουπες νερό.
Χρησιμοποιήστε το φλιτζάνι με το οποίο μετρήσατε το ρύζι / Τυλίξτε το ταψί σφιχτά με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε κρύο φούρνο. Αφήστε το 40 λεπτά από το άναμμα του φούρνου στους 180 βαθμούς.

Όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, το ρύζι σας θα είναι έτοιμο για να ετοιμάσετε τους ρυζοκεφτέδες σας. Όσο κρυώνει το ρύζι (μπορείτε να το ετοιμάσετε και από πριν), τρίβετε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο τρίφτη, τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε για
περίπου 15-20 λεπτά για να βγάλουν το νερό από πάνω τους.
Βάζουμε το κρυωμένο ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο μαύρο πιπέρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τους δύο κρόκους αβγών και το τριμμένο τυρί.

Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μείγμα του ρυζιού. Ανακατέψτε καλά το μείγμα για τους ρυζοκεφτέδες σας.
Από αυτό σχηματίζονται μικρές μπάλες σε μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ και τις πατάμε λίγο με τις παλάμες.
Χτυπάμε τα δύο ασπράδια με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Όταν πλάθετε τους ρυζοκεφτέδες σας, βουτήξτε τα χέρια σας στα χτυπημένα ασπράδια και στη συνέχεια κυλήστε τους με τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια που παρασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μπορείτε να τα συνοδευεσετε με μια σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτα με κρέμα και κροκάν
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα είναι νόστιμη πέρα ​​από λόγια