Ρυζοκεφτέδες με μοτσαρέλα και σάλτσα μαρινάρα

Γεια σας φίλοι! Ετοίμασα για το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής Ρυζοκεφτέδες.

Δημοσιεύω την πρωτότυπη συνταγή καθώς την άλλαξα λίγο. Χρησιμοποίησα ρύζι, για το οποίο χρειάστηκα ζωμό 1:3, δηλαδή 1,5 λίτρο
Για το πανάρισμα χρησιμοποίησα πίτουρο σταριού αντί για τριμμένη φρυγανιά. Πρώτα τύλιξα τα κεφτεδάκια στο πίτουρο και μετά σε αυγό και τηγάνισα.

Απαραίτητα Υλικά:

500 γρ ρύζι
750 ml ζωμού
4 αυγά
125 γρ τυρί μοτσαρέλα
50 γρ τυρί παρμεζάνα (+ για το σερβίρισμα)
150 γρ τριμμένη φρυγανιά
70 γρ αλεύρι
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ αρακάς
λάδι τηγανίσματος
φρέσκο ​​βασιλικό για σερβίρισμα

για τη σάλτσα Μαρινάρα:
800 γρ ντομάτες σε κονσέρβα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κγ μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατίζουμε και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ρύζι.
2. Ανακατεύουμε να λαδώσει το ρύζι και ρίχνουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό αφού το ρύζι
έχει απορροφήσει την προηγούμενη ποσότητα. Μαγειρεύουμε για 20-22 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κύβους για 4-5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι, το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 5-6 λεπτά.

5. Στο μπολ με το βρασμένο και κρυωμένο ρύζι, προσθέτουμε 1 αυγό και τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
6. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους. Από το μείγμα του ρυζιού με το χέρι σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια, και στο καθένα βάζουμε ένα κομμάτι μοτσαρέλα και βρασμένο αρακά.
7. Τυλίξτε τα μπαλάκια ρυζιού στο αλεύρι, μετά στα αυγά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά (πίτουρο σταριού).
8. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτοπιτάκια από τις γραμμένες συνταγές της μαμάς
Επόμενο άρθροAmarreti….τα υπέροχα υγρά μπισκοτάκια για τον καφέ σας