Σαγανάκι αυγών με μπεικον

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
4-5 φετες μπεικον
Αλάτι
2 ώριμες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
3/4 φλυτζιανού τριμμένη μοτσαρελα
4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι 25 εκ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μπεικοντ πρωτα και μετα τα κρεμμύδια
και τις πιπεριές και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για 4 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν (προσέχοντας να μην
μαυρίσουν τα κρεμμύδια).
Προσθέστε τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας. Πασπαλίστε με λίγο περισσότερο αλάτι μαύρο πιπέρι, ρίγανη και πιπέρι.
Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και μετα πατήστε για να λιωσουν (5 με 7 λεπτά).

Σπρώξτε το μείγμα ντομάτας και πιπεριάς στη μία πλευρά του τηγανιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Προσθέστε τα χτυπημενα αυγά και την τριμμένη μοτσαρελα και μαγειρέψτε για λίγο, ανακατεύοντας απαλά όσο χρειάζεται, μέχρι να δέσουν τα αυγά. Διπλώστε το μείγμα ντομάτας στα αυγά. Μόλις είναι ετοιμο διακοσμίστε με ψιλοκομένο μαιντανό
Ολοκληρώστε με λίγο λάδι και περισσότερο πιπέρι Σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με ζαχαρουχο γάλα 😍
Επόμενο άρθροΣαρδέλες με ντομάτα και σκόρδο: Ένα πιάτο γεμάτο μεσογειακές γεύσεις