Σαγανάκι

….με φρέσκια ντομάτα, κρεμώδη φέτα, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές, ελαιόλαδο, θυμάρι και καταπληκτικά μυρωδικά και μπαχαρικά.

Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα συστατικά:

750 γρ ντοματίνια κομμένα στην μέση
3 πιπεριές κομμένες σε φέτες και κομμένες σε κύβους
3 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Φρέσκο θυμάρι
Σκόρδο σε σκόνη, νιφάδες τσίλι, αλάτι, γλυκιά πάπρικα
250 γρ φέτα
50 ml Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το σκόρδο
ψιλοκομμένο. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε 100 ml νερό, το θυμάρι μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Μετά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στη σάλτσα κομμάτια φέτας.
Αυτή η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ μόνη της, για ανάμειξη με ζυμαρικά ή όσπρια.
Σε αυτή τη σάλτσα μπορούν να προστεθούν και σοταρισμένες ή ψητές γαρίδες.
Αυτή η καταπληκτική συνταγή είναι μια ιδέα για υγιεινή σάλτσα ντιπ, ή σάλτσα ζυμαρικών ή υπέροχες γεύσεις με ψητά όσπρια.
Είναι μια υπέροχη χορτοφαγική συνταγή που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε καταπληκτική συνταγή θαλασσινών προσθέτοντας απλά ψητά ή σοταρισμένα.

H Συνταγή είναι του Peter Catinis

Δείτε περισσότερες συνταγές στο Youtube

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο…είναι τραγανή και νόστιμη
Επόμενο άρθροChocolate Cheesecake χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη και χωρίς σοκολάτα