Σαρδέλες Λαδοριγανάτες στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
αλάτι πιπέρι
2 κοφτές κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ λεμονιού το χυμό (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε τις σαρδέλες, αφαιρείτε το κεφάλι και τα εντόσθια και αν θέλετε τον ανοίγετε προσεκτικά και βγάζετε τη ραχοκοκαλιά του. [*]
Για τις σαρδέλες λαδορίγανη: Ρίχνετε τις σαρδέλες σε ένα πυρέξ, τις αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη προσθέτετε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Τις ξαναδιπλώνετε για να ενωθούν οι δύο πλευρές του και τον τοποθετείτε στη σειρά μέσα στο πυρέξ.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το ελαιόλαδο με το λεμόνι και περιχύνετε τις σαρδέλες.
Ρίχνετε και 1/2 φλ. τσαγιού νερό και τον ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και μείνουν με το λαδάκι τους. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με το ψιλοκομμένο μαϊντανό με χόρτα ή πράσινη σαλάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο και γρήγορο προφιτερόλ