Μπακαλιάρος σε κρεμώδη σάλτσα μαϊντανού

Αυτό μπορεί να μαγειρευτεί χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λευκό ψάρι, αλλά μου αρέσει πολύ ο μπακαλιάρος.
Χρειάζονται 10-15 λεπτά για να γίνει και το ψάρι γίνεται εξαιρετικά τρυφερό, ζουμερό και διαλλυετε αφού βράσει στο γάλα.
Στη συνέχεια, το γάλα γίνεται κρεμώδης σάλτσα με μαϊντανό, η οποία προσθέτει χρώμα και πολλή γεύση. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνηθο ή θυμάρι αντί για μαϊντανό.

Υλικά (μερίδες 2):

2 μικρά φιλέτα λευκού ψαριού,
2 σκελίδες σκόρδο,
3/4 φλιτζάνι γάλα
Περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος,
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,
μαϊντανό (για να φτιάξετε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό),
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού αν θέλετε).

Εκτέλεση:

Βάζετε το φιλέτο ψαριού σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το γάλα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε το ψάρι.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό στο τηγάνι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε.
Σερβίρετε ψάρι με την σάλτσα.

Καλη Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠίτα μελιτζάνας με κιμά μοσχάρι
Επόμενο άρθροΠΙΤΣΑ με μπαγιάτικο ψωμί, ζαμπόν και τυρί