Σιμιγδάλι με γάλα και μαρμελάδα

Χρησιμοποίησα 50 γρ σιμιγδάλι για 500 ml γάλα αλλά μπορείτε επίσης να βάλετε 75 gr, αν θέλετε να πάρετε ένα σιμιγδάλι με περισσότερο στερεό γάλα. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι όταν κρυώσει, θα σκληρύνει αρκετά πολύ. Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη, μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή άλλο γλυκαντικό. Μπορείτε να εξαιρέσετε όλη τη ζάχαρη εάν χρησιμοποιείτε μια ελαφρώς πιο γλυκιά μαρμελάδα. Μου αρέσουν περισσότερο οι μαρμελάδες ξινή, όπως μαρμελάδα μούρων ή μαρμελάδα βατόμουρο.
Αυτό το σιμιγδάλι με γάλα και μαρμελάδα μπορεί να καταναλωθεί τόσο ζεστό όσο και κρύο. Μπορείτε να τα βάλετε σε φλιτζάνια μεμονωμένα, και όταν κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε.

Υλικά

500 ml γάλα (οσο πιολιπαρό καλύτερα)
50 γρ σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 λοβός βανίλιας (σπόροι) και απόσταγμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε ζάχαρη για γεύση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι όχι πολύ, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο και αφήνουμε λίγο στη φωτιά, περίπου 5 λεπτά, και έτοιμο, πρόσθεσα βανίλια και λεμόνι, σύμφωνα με το γούστο του καθενός, μπορεί να αφεθεί και χωρίς να προσθέσετε αποστάγματα. Απο πάνω βάζετε και 2 κουταλιές μαρμελάδα της επιλογή σας είναι πολύ απλό να το κάνετε

Ας συνεχίσουμε λοιπόν να απολαμβάνουμε αυτό το παραδοσιακό γλυκό, φέρνοντας στο προσκήνιο γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και χαρίζοντας στον εαυτό μας μια γευστική και θρεπτική εμπειρία.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικοι Κουραμπιέδες
Επόμενο άρθροΟρεκτική πίτα με σαλάμι και τυρί