Σιροπιαστοί Λουκουμάδες

Υλικά👨🏼‍🍳

6 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
3 φλιτζάνια γάλα σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι κρέμα κρεμα γαλακτος
Φυτικό, ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Συγκεντρώστε τα υλικά.

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ανακατεύουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεσμένο κάρδαμο και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα σε σκόνη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Λίγο-λίγο, προσθέτουμε λίγη από την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ενώ ζυμώνουμε.

Θέλετε να φτιάξετε μια ζύμη που να είναι μέτρια μαλακή αλλά να μην κολλάει. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη την κρέμα, αρκεί να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.
Οσο πιο λεία είναι, τόσο το καλύτερο και τόσο λιγότερο πιθανό η ζύμη να γίνει σκληρή όταν τηγανιστεί.
Λιπάνετε ελαφρά τις παλάμες των χεριών σας.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, κυλώντας την ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να γίνει ωραία και λεία.
Όσο φτιάχνετε τις μπάλες, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Χρησιμοποιήστε αρκετό λάδι για να βυθιστούν οι λουκουμάδες.

Προσθέστε προσεκτικά τους λουκομάδες και τηγανίστε, ανακατεύοντας συχνά να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας το λάδι να στραγγίσει.
Μεταφέρετε αμέσως στο σιρόπι.
Επαναλάβετε αυτό μέχρι να ψηθούν όλοι και να μπουν στο σιρόπι.
Αφήστε να μουλιάσουν στο σιρόπι για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

 

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Dolly Harre

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου με μοτσαρέλλα
Επόμενο άρθροΜίνι Μπουρεκάκια τυριού