Σιρόπι τσουκνίδας Ιδανικό καθαριστικό αίματος, θεραπεύει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα

Υγεία και ομορφιά

Το σιρόπι τσουκνίδας χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για τον καθαρισμό του αίματος, αλλά είναι επίσης ένα νόστιμο και δροσιστικό ρόφημα αν ξέρετε πώς να το παρασκευάσετε.
Αυτός ο χυμός είναι επίσης καλός κατά των ρευματισμών και της αρθρίτιδας και αφού οι τσουκνίδες έχουν πολύ σίδηρο, τον χρησιμοποιούν και στην καταπολέμηση της αναιμίας.
Το πίνουν ακόμα και όσοι έχουν άσθμα και δερματικά προβλήματα. Πιστεύεται επίσης ότι προλαμβάνει αναπνευστικά και ουροποιητικά προβλήματα, καθώς και την τριχόπτωση.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το ετοιμάσετε:

Χρειάζεσαι:

– 1 κιλό τρυφερά φύλλα τσουκνίδας,
– 2,5 λίτρα νερό και
ζάχαρη (500 g για κάθε 500 ml υγρού).

Παρασκευή:

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φύλλα τσουκνίδας, τα βουτάμε σε νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα, προσθέτοντας βραστό νερό. Σουρώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Ρίξτε το σιρόπι που προκύπτει σε γυάλινα μπουκάλια και κλείστε καλά. (Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φύλλα σταφίδας στα φύλλα τσουκνίδας σε αναλογία 1:1).

Καλά να περνάτε

Θυμηθείτε, εάν είστε υπό την επίβλεψη ενός γιατρού για τη διαχείριση οποιωνδήποτε προβλημάτων υγείας ή λαμβάνετε οποιαδήποτε απαιτούμενα φάρμακα, συζητήστε πάντα με το γιατρό σας πριν αλλάξετε την καθημερινή σας διατροφή ή τη ρουτίνα υγείας σας.

Προηγούμενο άρθροΜικρές, Γλυκές, Νηστίσιμες: Τηγανίτες με Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΗ Σπανακόπιτα με τυριά της τεμπέλας