Σκορδοτυροψωμάκια

🧀 τόσο νόστιμα πάνε με κάθε είδους φαγητό για ορεκτικά

Υλικά

Για τη ζύμη
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλιά της σούπας μαγιά στιγμής διαλυμένη με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε ένα τέταρτο χλιαρό νερό.
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού 🥄.
Χλιαρό νερό 💧 2 κούπες περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το αλεύρι.

Για τη γέμιση..
Βούτυρο 🧈 125 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
4 με 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες με μαϊντανό και αλάτι και πιπέρι ανακατεμένα
και (παρμεζάνα 🧀 προαιρετικά).
Τριμμένο τυρί τσένταρ και μοτσαρέλα 🧀.

Εκτέλεση

Προσθέστε τη στιγμιαία διαλυμένη μαγιά στο αλεύρι και αλάτι και στη συνέχεια προσθέστε νερό σταδιακά μέχρι να γίνει μια ζύμη, αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τη ζύμη και απλώνουμε το μείγμα με το βούτυρο εξίσου και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στα 220 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά

και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Thérèse Kadri Abou-Hanna

Προηγούμενο άρθροΝτολμαδάκια Γιαλαντζί: Η αυθεντική συνταγή από την Πόλη
Επόμενο άρθροΧαλβάς του Κουταλιού: Μια Παράδοση αιώνων